В наше время помимо типовых свойств еды, как то сытность или комбинация вкусов, каждое блюдо должно обладать еще одним качеством – инстаграмностью. То есть, выглядеть настолько интересно, чтобы фотографии было не стыдно опубликовать в соцсетях, чтобы все знали, чего вы отведали. В этом отношении творения шеф-повара Бена Черчилля вне конкуренции, тут можно фотографировать с разных ракурсов и всегда будет одинаково… мерзко. Это фирменная черта маэстро, имитировать в еде всякие гадости, чтобы не каждый даже отважился попробовать.
A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on
Это тортик такой, серьезно
View this post on Instagram
Could you bring yourself to eat this? It's actually an olive oil sponge, topped with a mint crumb, served with foamed sweet milk and a toffee sauce…find the recipe in my book 'food illusions vol.1' #WHPillusion
A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on
View this post on Instagram
The dessert that started me on this latest chapter, the edible washing up sponge. Olive oil sponge, mint crumb, baked apple coulis, milk foam and toffee sauce. * * * #foodillusions #dessert #trick #cheflife #chef #pastry #illusion #thestaffcanteen #truecooks #food52 #cake #baking #cookbook #cook #foodillusionsvol1 #armyofchefs #chefsofig #chefsofinstagram #dessertmasters #pastrychef #porcelaincanvas #soigne #cooking #desserts @sundaytimesfood @saturday.kitchen @sundaybrunchc4
A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on
Шоколад, безе, пудра
View this post on Instagram
Edible cigarette butts for my ashtray pannacotta, made using mouldable chocolate and black meringue powder. I'm off on holiday for 2 weeks but I'll still keep you posted with what I'm up to in Italy! * * * #cookniche #foodillusions #beautiful #pastry #foodstagram #pastrychef #foodporn #soignefood #mymuybuenochefs #goodfood #gourmetartistry #grateplates #gastroart #fourmagazine #artofplating #armyofchefs #theartofplating #thestaffcanteen #discoveringchefs #porcelaincanvas #photooftheday #foodstarz #food52 #foodartchefs #food #chefsplateform #holiday
A post shared by Ben Churchill (@chefbenchurchill) on